Rezervari sejururi
Bilete Avion
Pensiunea Mis Bran

Pensiunea Mis Bran

  Galerie Foto

Pensiunea turistica rurala MIS este situata in comuna Bran la aproximativ 25 km de Brasov. Ea se afla la ca. 1km de Castelul Bran, principala atractie turistica a zonei, la care puteti ajunge intr-o scurta plimbare de 20 de minute. In imediata vecinatate a pensiunii se gaseste un supemarket la care puteti gasi tot ce doriti. Pensiunea este afiliata ANTREC si acreditata de catre MTCT (Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului) la 3 margarete.
Pensiunea dispune de 9 camere duble si o sala de conferinte. Fiecare camera este dotata cu pat matrimonial, grup sanitar si TV-cablu.Toate baile au cabina de dus si va ofera tot confortul de care aveti nevoie. Centralele termice instalate asigura 24h pe zi apa calda si caldura.Va sta la dispozitie o bucatarie echipata cu toate echipamentele electrocasnice necesare pregatirii unui mic dejun copios.Micul dejun oferit este alcatuit din produse proaspete de la gospodariile din zona.
Camerele din fata pensiunii au vedere catre muntii Piatra Craiului iar camerele din spate au vedere catre muntii Bucegi. Pe timp frumos se poate vedea si Magura Codlei.
Din aceasta zona puteti parcurge numeroase trasee atat in masivul Piatra Craiului cat si in muntii Bucegi.Zona Rucar - Bran ofera numeroase obiective geografice, geologice si montane.

Castelul Bran, atestat documentar in 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou, printr-un act prin care brasovenii primeau incuviintarea regala de a construi castelul. Fortificatia era condusa de un castelan si avea o garnizoana compusa din arcasi si balistari. Intre anii 1419-1424, Cetatea Bran intra in posesia lui Sigismund. Cu trecerea vremii, Cetatea Bran isi indeplineste rolul de bastion de aparare impotriva invaziilor otomane, faptele ei de arme fiind inscrise cu sange in istoria zbuciumata a neamului romanesc. In semn de pretuire fata de Regina Maria a Romaniei Mari, Consiliul orasenesc al orasului Brasov decide donarea Castelului Bran la data de 1 decembrie 1920. Restaurat intre anii 1920-1927 de catre arhitectul Curtii Regale, Carol Liman, Castelul Bran este transformat intr-o frumoasa resedinta de vara, cu parc si alei de promenada, lac, terase, fantani, tot atunci construindu-se si Casa de ceai. In anul 1938 Regina Maria lasa prin testament Castelul Bran si intregul domeniu, fiicei sale Principesa Ileana, care-l stapaneste pana in anul 1948. Instaurarea regimului comunist lasa Castelul Bran fara ocrotitorii lui regali. Dupa o perioada de degradare si devastare autoritatile comuniste decid transformarea castelului in muzeu. Muzeul deschis in 1956 cunoaste o noua restaurare intre 1987 - 1993. Actualmente, Castelul Bran este un punct important de atractie turistica si ramane in amintirea tuturor celor il viziteaza, marturie vie a scurgerii veacurilor si a faptelor de vitejie petrecute la umbra zidurilor sale.

Cetatea Rasnov

Ridicata de catre cavalerii teutoni pe o stanca calcaroasa inalta de 150 metri situata la sud-est de targul Rasnov, cetatea a fost extinsa ulterior cu ajutorul comunitatilor sasesti din Rasnov, Cristian si Vulcan. Fantana din cetate, adanca de 75 de metri, a fost sapata intre 1625-1640, in acest ultim an ridicandu-se in cetate si o bisericuta. Laturile de vest, nord si est erau aparate de o galerie continua, doua anteforturi si sapte turnuri. In timp ce pe latura de sud, mai abrupta, erau numai doua turnuri.

Poiana Brasov

- Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate ( o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport ( pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante etc. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux sau de categoria A, in vile sau cabane.

Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavaru (1.602 m) si Cristianu Mare (1.704 m), precum si la cetatea taraneasca a Risnovului (secolele XIV-XVII), aflata la 14 km distanta;


Cetatea Brasov


Primul document scris despre Brasov dateaza din 1235
Biserica Neagra (1384-1477) - stil gotic, monument de arhitectura gotica din Romania
Biserica Sf. Nicolae (sec. XIV-XVIII cc) in districtul Schei
Zidurile cetatii si Bastionul Tesatorilor (sec. XV)
Bastionul Alb-Negru (sec. XVI)
Bastionul Fierarilor (sec. XVI)ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb