Rezervari sejururi
Bilete Avion

BULGARIA - BALCHIK - autocar

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Bulgaria – Balchik, “cuibul linistit”

Mănăstirea Techirghiol – Cap Kaliakra – Mănăstirea Aladja – Balchik – Varna

 

La 65

2 zile , autocar

 

 

PLECARI

-  08.04; 20.05; 23.09

 

TARIFUL INCLUDE :

-          Transport cu autocarul/microbus climatizat

-          1 noapte cazare cu mic dejun la hotel de 3*

-          Însoţitor de grup din partea agenţiei

 

TARIFUL NU INCLUDE :

-          Intrările la obiective (aproximativ 10 euro/pers, se achită în Bulgaria) şi ghizii pentru acestea

-          Alte taxe şi cheltuieli personale

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

-          Supliment de single 20

 

BONUSURI

-          NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.

 

-           

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, Bucureşti – Cap Kaliakra – Balchik (370 km.)

Întâlnire la ora 6.00 în Bucureşti la Autogara Calea Griviţei, nr. 158, plecare la ora 6.30 Primul popas îl vom face la Mănăstirea Techirghiol unde se află mormântul părintelui Arsenie Papacioc şi izvorul Sf. Pantelimon. De aici ne vom îndrepta către frontiera româno-bulgară, iar după formalităţile vamale ne vom deplasa către Cap Kaliakra, o spectaculoasă peninsulă în Marea Neagră, locul unde apele mării se întrepătrund cu stâncile de culoare roşiatică, într-un peisaj de o frumuseţe rară. Vom vedea vestigiile vechii cetăţi medievale, muzeu arheologic şi capela închinată Sfântului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). Ajungem în Balchik şi vizităm la Castelul Reginei Maria şi Grădina Botanică, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorinţa Reginei Maria a României, în timpul ocupaţiei române a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidenţiale, o capelă, construiţii cu pietre aduse din Creta, o grădină botanică de 35 de hectare - unică în Europa Centrală şi de Est, îndeosebi datorită colecţiei de cactuşi şi un palat, al cărui parc este o imitaţie a faimosului labirint cretan. Cazare la Balchik/Varna.

 

Ziua 2, Balchik – Varna – Bucureşti (320 km.)

Mic dejun. Vom vizita, în apropiere de staţiunea Nisipurile de Aur, Mănăstirea Aladja, una din cele 120 mănăstiri din piatră situate în apropierea ţărmului Mării Negre; după aceea vom merge în staţiunea Constantin şi Elena pentru a vedea Mănăstirea Constantin şi Elena, unde sunt o parte din moaştele Sf. Valentin. Ne îndreptăm spre oraşul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitană "Adormirea Maicii Domnului" (împodobită cu icoanele dăruite de Ţarul Rusiei Nicolae al II-lea). În jurul prânzului vom pleca spre România, se trece frontiera pe podul rutier Ruse-Giurgiu - Podul Prieteniei, primul pod peste Dunăre, deschis la 20 iunie 1954, şi proiectat de V. Andreev. Sosire în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale.

 

 

 

 

Trebuie sa vezi

 

Mănăstirea Sf. Maria - Techirghiol

Mănăstirea este deschisă şi bineprimitoare pentru toţi cei care doresc  să cunoască acest aşezământ unde, pe lângă minunata bisericuţă de lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea, găsesc şi mormântul şi chilia unde s-a nevoit marele duhovnic, părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul care a dăruit acestei mănăstiri renumele şi vibraţia duhovnicească deosebită, omul care şi-a împletit destinul său cu cel al mănăstirii. Fie că au căutat alinare sufletească sau trupească, fie că au căutat răspunsuri şi îndrumare duhovnicească  sau  pur  şi simplu au venit din curiozitate, părintele s-a aplecat asupra fiecărui suflet cu o delicateţe şi fineţe sufletească cuceritoare, dăruindu-se pe sine cu totul, aşa cum însuşi spunea: ,,Trebuie să dai nu ceea ce ai, ci ceea ce eşti". De aceea, chilia unde s-a nevoit, devenită astăzi muzeu, şi mormântul, aflate în incinta mănăstirii, sunt şi acum, după trecerea părintelui Arsenie Papacioc la Domnul, un loc de întâlnire tainică cu el.

Mănăstirea Aladja

Mănăstirea Aladja este situată doar la câţiva km sud de staţiunea Nisipurile de Aur şi face parte din parcul natural Zlatni Pyasatsi (Nisipurile de Aur). Numele mănăstirii Aladja vine de la cuvântul turcesc ce înseamnă "colorat" şi a fost denumită aşa datorită pereţilor pictaţi în culori vii. Mănăstirea a fost amenajată în galeriile unor peşteri care au fost afectate de cutremure, în urma cărora între galeriile longitudinale s-au stabilit legături. Mănăstirea Aladja a fost înfiinţată în sec Xlll, reprezentând astfel cea mai veche vatră monahală din Bulgaria şi a fost locuită de călugării hermiţi. Chiliile călugărilor, săpate direct în rocă erau construite pe 2 nivele, la înălţime, şi erau conectate prin scări exterioare. La primul nivel se aflau încăperile private ale călugărilor şi încăperile comune, bucătăria şi sala de mese, precum şi o mică biserică. Cel de-al 2-lea nivel a fost dedicat în exclusivitate unei capele. Mănăstirea Aladja a fost deschisă publicului ca muzeu în anul 1906, iar ulterior a fost declarată monument naţional de cultură şi antichitate. La mai puţin de 1 Km. distanţă de mănăstire se află un alt complex monahal similar mănăstirii Aladja numit Katakombite (Catacombele), însă acestea sunt mult mai puţin conservate.

Balchik

Balchik este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Balchik beneficiază din plin de poziţionarea pe un teren terasat şi încântă turiştii cu străduţele în pantă pietruite, cu clădirile sale albe cu influenţe mediteraneene, cu golful care oferă o privelişte încântătoare asupra mării. În anul 1913, după terminarea Războiului Crimeii, Balchikul a fost anexat Romîniei, până în anul 1940, când a revenit din nou Bulgariei. Aceasta perioadă de numai 27 de ani a adus oraşului faima de mai târziu, prin ataşamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, ataşament aratat prin construirea unui palat de vară de o frumuseţe şi eleganţa impresionantă. Este construit pe trei terase şi este străjuit de un minaret. Are camere puţine, ziduri groase, iar interiorul este amenajat cu modestie şi simplitate, după dorinţa şi asemănarea Reginei Maria. Grădina care înconjoară întregul complex a fost proiectată foarte minuţios, cu diverse tematici, cu alei şi băncuţe de piatră pentru odihnă. În prezent, datorită numărului impresionant de plante adăpostite de ea (peste 3000 de specii), a fost transformată în Grădina Botanică.

 

Grup minim 25 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT


-          Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta - nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
-          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Bulgaria.
-          Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
-          Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
-          Pentru călătorie este necesar paşaportul sau carte de identitate valabil/ă 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb