Rezervari sejururi
Bilete Avion

GRECIA - SFANTUL MUNTE ATHOS

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Grecia – Sfantul Munte Athos

Măn. Sf. Pavel – Măn. Filotheu – Măn. Caracalu – Marea Lavra – Schitul Podromu – Măn. Iviron – Măn. Pantocrator – Karyes – Măn. Sf. Pantelimon

 

La 165

5 zile , microbus

 

Acest program este destinat exclusiv domnilor

 

 

PLECARI

-  20.02; 27.03; 24.04; 22.05; 25.09; 16.10; 13.11

 

 

 

TARIFUL INCLUDE :

-          Condiționat

-          Cazare 1 noapte în Ouranoupoli

-          Însoțitor de grup

 

TARIFUL NU INCLUDE :

-  Deplasarea în Sf. Munte (microbus) - aproximativ 130 Euro/pers.

-  Taxe de intrare în Muntele Athos - 25 Euro (se achită în Grecia)

-  Deplasarea cu vaporul din/spre Ouranoupoli (12 Euro/pers. pe sens, se achită în Grecia)

 

 

BONUSURI

-          NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.

-           

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

Atentie !

-          În caz de furtună pe mare, programul pentru Athos va fi adaptat conform condiţiilor meteo, în acest caz agenţia este absolvită de nerespectarea programului publicat.
-          Cazarea în Sfântul Munte se va face în funcție de disponibiliatea locurilor de cazare, posibil tot grupul într-una dintre camerele destinate pelerinilor, iar mesele la mănăstiri depind de participarea la programul liturgic. Agenția face rezervările la mănăstiri pentru aceste cazări, dar întrucât mănăstirile nu solicită taxe pentru acestea, ele nu se regăsesc la servicii incluse.

 

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, București – Ouranopoli

Întâlnire la ora 6.00 în București la Autogara  Calea Griviței, nr 158, plecare la ora 06.30 pe ruta București – Ruse – Plevna – Sofia – Kulata – Ouranoupoli. Cazare în Ouranoupoli.

 Ziua 2, Ouranoupoli –  Mănăstirea Sf. Pavel

La ora 6.00 pornim spre portul din Ouranopolis pentru îmbarcare pe ferryboat până în portul Sf. Pavel. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Sf. Pavel unde sunt adăpostite moaştele Sf. Nectarie, Sf. Pantelimon, Sf. Damian, Sf. Trei Ierarhi, o parte din Lemnul Sf. Cruci, Darurile Magilor, Icoana Maicii Domnului - Izvorâtoare de Mir etc. Opţional pentru cine doreşte se poate merge până la Schitul Sf. Ana unde se află Icoana Sfintei Ana (mama Maicii Domnului) şi mâna Sf. Ana. Cazare la Mănăstirea Sf. Pavel.

 Ziua 3, Măn. Filotheu – Măn. Caracalu – Măn. Marea Lavră – Schitul Podromu

Se închiriază maşină (maxi taxi) şi ne vom îndrepta către Mănăstirea Filotheu unde se află la Icoana Maicii Domnului – Glycophilousa (Dulce Sărutare). Continuăm cu Mănăstirea Caracalu unde este dăpostit o parte din Lemnul Sfintei Cruci, capul Sf. Apostol Vartolomeu, părticele de la Sf. Mucenic Mercurie, Sf. Ioan cel Milostiv, Sf.  Mucenic Pantelimon. De aici ne vom îndrepta către Mănăstirea Marea Lavră unde sunt moaștele și crucea Sf. Athanasie și icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului – Cucuzeliţa, Iconoama și Portărița. În drum spre Marea Lavra vom face un scurt popas la izvorul Sf. Atanasie. De la Marea Lavra vom pleca spre Schitul Românesc Prodromu care adăpostește părticele din moaște ale Sfinților Ierarhi Ioan Gură de Aur și Grigorie Teologul, Sf. Ap. Matei, Sf. Muceniță Varvara, Cuvioului Antipa de la Calapodești dar și cunoscuta icoana făcătoare de minuni Maicii Domnului Prodromița. În funcţie de disponibilitatea grupului şi de timp se poate merge la peştera Sf. Atanasie. Cazare la Schitul Prodromu.

 Ziua 4, Măn. Iviron – Măn. Stavronokita – Pantocrator – Karyes

Se inchiriază maşina (maxi taxi) şi ne îndreptăm spre Mănăstirea Iviron unde avem ocazia să ne închinăm la una din cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni Maica Domnului-Portărița și să mergem la Izvorul Maicii Domnului. Mănăstirea Stavronikita este următorul popas; aici găsim mai multe odoare sfinte dintre care amintim: mâna Sf. Ana, mâna Sf. Elefterie. Mergem apoi spre Mănăstirea Pantocrator. Printre odoare pe care le deține Mănăstirea Pantocrator, se găsesc sfinte moaște de la Sf. Haralambie, Sf. Cozma și Damian, Sf. Arhidiacon Ștefan, Sf. Mucenic Pantelimon, Sf. Fotini Samarineanca și de la mulți alți sfinți, precum și două părticele din Lemnul Sfintei Cruci și o bucată din hlamida cu care a fost îmbrăcat Mântuitorul. Ne îndreptăm către capitala Sf. Munte, Karyes. Vom vizita Biserica Protaton unde s-au ținut aproape toate sinoadele athonite, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos. Ne îndreptăm apoi către Mănăstirea Cutlumuș care adăpostește mai multe sfinte moaște, din care amintim: Sf. Mucenic Evstratie, Sf. Mucenițe Marina, Sf. Haralambie, Sfintei Ana și o părticică din Lemnul Sfintei Cruci. (în funcţie de disponibilitatea grupului şi de timp se poate merge pe jos până la Chilia Panaguda unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul). Continuăm cu Schitul Sf. Andrei – Serai, unde avem posibilitatea de a ne închina într-una din cele mai mari biserici din Muntele Athos. Aici găsim spre închinare o parte din Capul Sf. Ap. Andrei. În incinta schitului funcționează astăzi un Seminar Teologic, cunoscut sub denumirea de "Academia Athonită", vrând a fi oarecum o continuare a fostei "Școli Athonite", de lângă Mănăstirea Vatoped. În biserica schitului se păstrează o icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, renumită pentru tămăduirea mai multor muți și paralizați. Cazare Schitul Românesc Lacu.

 Ziua 5, Măn. Sf. Pantelimon – Ouranopoli – București

Plecăm spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon) unde găsim o parte din capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, și de la Sfântul și Dreptul Iosif, precum si alte sfinte odoare. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa. Vom lua vaporul pentru a ieși din Muntele Athos prin Ouranopoli. Din Ouranoupoli ne vom îndrepta către casă; sosire în București în funcţie de formalitățile vamale și de trafic.

 

Trebuie sa vezi

Marea Lavra este cea dintâi mănăstire cu viață de obște din Sfintul Munte. A fost zidită de Sfântul Atanasie Atonitul în anul 963, cu ajutorul împăraților bizantini Nichifor Focas (963-969) și Ioan Tsimiskes (969-976). Este considerată cea dintâi mănăstire atonită între cele 20, bucurându-se între toate de cinste și întâietate. Schitul românesc Prodromu, aparținând de Marea Lavră, a fost întemeiat de călugării moldoveni Iustin, Patapie și Grigore în 1810. În 1840 schitul a fost pustiit de armatele turcești. În 1848 alți doi monahi moldoveni, Nifon și Nectarie, construiesc un nou schit în locul celui risipit, cu ajutor de la domnitorul Grigore Ghica. A fost terminat și sfintit în 1866.

Mănăstirea Caracalu datează din secolul XI. Ajunsă în ruină în anul 1535, intră în grija domnului moldovean Petru Rareș care se angajează s-o refacă în întregime. Astfel s-a început cu construcția portului mănăstirii (arsanaua) și cu ridicarea unui turn înalt de pază. Se reconstruieste biserica și întreg ansamblul de chilii.

Mănăstirea Iviru (Iviria – Georgia) este una dintre cele mai importante mănăstiri atonite, a treia în ordine ierarhică. Cel mai de preț odor aflat aici este vestita icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită "Portărița", poate cea mai renumită din toate țările ortodoxe. Tradiția spune că această icoana a venit singură pe mare de la Constantinopol, în secolul al VIII-lea.

Mănăstirea Sf. Pavel, a 14-a în ierarhia celor 20 de mănăstiri athonite, este o mănăstire cu viaţă de obşte. Cel mai de preţ odor din aceasta mănăstire este cutie de argint cu darurile care le-au adus magii Domnului la Vitleem: aur, smiră şi tămâie, 14 bucaţi aur, 62 bucati smirnă şi tămâie însirată pe sârmă.

 

 

 

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT

-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acțiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
-          Programul poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte Athos.
-          Așezarea în microbus se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.
-          In caz de furtuna pe mare si nu se poate intra in Muntele Athos sa se ia in considerare o noapt ein plus de cazare (aproximativ 15 euro/pers)
-          Preţul la ferryboat este orientativ, acesta fiind tariful la data publicării programului.
-          Compania de ferryboat își rezervă dreptul de a modifica orarul de operare în funcție de anumite situații speciale
-          Acte necesare pentru călătorie: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb