Rezervari sejururi
Bilete Avion

GRECIA - SFANTUL EFREM CEL NOU

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Grecia – Sfantul Efrem cel Nou

Mănăstirea Rila – Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou – Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Complexul Meteora

 

La 240

6 zile , autocar

 

 

 

PLECARI

-          02.05.2017

 

TARIFUL INCLUDE :

-          Transport cu autocarul climatizat, clasificat
-          5 cazări cu mic dejun la hotel de 3*
-          Ghid însoţitor din partea agenţiei

 

TARIFUL NU INCLUDE :

-          Intrările la obiective (aproximativ 5 euro/pers, se achită în Grecia)
-          Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia) – 5 euro, se achită la ghidul însoţitor
-          Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – 20 euro/pers, se achită la ghidul însoţitor
-          Alte taxe şi cheltuieli personale

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

-          Supliment de single 85

 

BONUSURI

-          Tur de Atena

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, Bucureşti – Rila – Salonic (680 km.)

Întâlnire la ora 6.00 în Bucureşti la Autogara  Calea Grivitei, nr 158, plecare la ora 6.30 pe  ruta Bucureşti - Ruse - Plevna - Sofia. Facem popas la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei şi, totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice şi arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) - un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului aşezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare la Salonic.

 Ziua 2, Tur de Salonic – Valea Tembi – Kalambaka (235 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm către Salonic unde vom vizita Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde se află moaştele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitând: Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare şi renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi către Catedrala Mitropolitană care adăposteşte moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză, este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în Salonic. Plecăm spre Atena facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare la Kalambaka.

 Ziua 3, Complexul Meteora – Atena (350 km.)

Mic dejun. Vizită la Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 1 sau 2 mănăstiri în funcţie de program). Meteorele reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. Vom face un popas la atelierul de pictură al icoanelor bizantine - Zindros unde vom vedea procesul de confecţionare a icoanelor. Părăsim vestitul Complex Monahal de la Meteora, nu înainte de a imortaliza imaginea incredibilă oferită de mănăstirile ,,suspendate între cer şi pământ", îndreptându-ne spre capitala Greciei. Cazare la Atena.

Ziua 4, Nea Makri – Insula Eghina, Sf. Nectarie (150 km.)

Mic dejun. Ne vom îndrepta către localitatea Nea Makri. Pe “colina neprihăniţilor” din localitate este Mănăstirea Buna Vestire ce adăposteşte moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care suferă de depresie. Participare la slujba de prăznuire a Sf. Efrem ce Nou. Ne deplasăm apoi în portul Pireu pentru îmbarcare pe feribotul spre Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele gorlfului Saronic, situată la aproximativ 60 minute de capitala greceasca, cunoscută datorită culturii de fistic dar şi datorită faptului că aici se află maoştele Sf. Nectarie. Odată ajunşi pe insula ne vom bucura de armosfera insulară, apoi ne îndreptăm spre Mănăstirea Sfanta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sf. Nectarie, mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni. Revenim în capitala Greciei şi facem un tur de oraş, cu autocarul, în care vom vedea: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piaţa Sitagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piaţa Omonia, Acropole. Cazare la Atena.

 Ziua 5, Insula Evia, Bis. Sf. Ioan Rusu – Man. Kato Xenia – Paralia (430 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm spre localitatea Prokopi aflată în partea nordică a Insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adăposteşte moaşte ale Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume. Trecem cu ferrybotul în Glyfa şi apoi facem un popas la Mănăstirea Kato Xenia, o frumosă mănăstirea de maici. Aici putem vedea o parte din Brâul Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve creştine. Brâul este ţesut din păr de cămilă şi alături de Acoperamânt, face parte din rămăşitele pământeşti ale Maicii Domnului. Cazare la Paralia Katerni.

 Ziua 6, Paralia – Bucureşti (750 km.)

Mic dejun. Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

 

Trebuie sa vezi

Nea Makri

Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, în vechime cunoscută drept Mănăstirea Buna Vestire, este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Grecia. Mănăstirea se află în regiunea Atica, în localitatea Nea Makri, în partea nord-estică a peninsulei.

 

Insula Evia

Insula Evia este cea de-a doua mare insulă grecească, după Insula Creta. Biserica  Sfântul Ioan Rusu se află în localitatea Prokopi, aflată în partea nordică a insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc lângă moaştele Sfântului Ioan Rusu, îngenunchind şi rugându-se sfântului, mai ales în data de 27 mai, ziua prăznuirii sale. Grecii din Anatolia, locul unde a vieţuit şi murit Sfântul Ioan, au luat trupul sfântului şi l-au aşezat într-o biserică din Anatolia, Capadocia, până în anul 1920. Moaştele sfântului Ioan au fost aduse din localitatea Prokopi în Evia de către creştinii refugiaţi din Prokopion - Urgup, regiunea Capadocia, după incidentele ce au cuprins Asia Mică între anii 1922-1924.

 

Insula Eghina

Insula Egina este cea mai apropiată insulă de Atena. Eghina, destinaţia favorită a atenienilor pentru weekend, este renumită pentru culturile de fistic, de măsline, de smochine şi migdale şi pentru nenumăratele specii de flori. Oraşul Eghina este capitala şi portul principal al insulei, Mănăstirea  Sfântului Nectarie aflându-se la o distanţă de aproximativ 6 kilometri. Sfântul Nectarie, protectorul insulei Eghina, a ajutat la ridicarea acestei mănăstiri între anii 1904-1910. Cu toate că în acel moment, Sfântul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat la ridicarea mănăstirii, cărând pietre, aranjând grădinile şi făcând şi alte asemenea munci. La acel moment, mănăstirea a fost închinată Sfintei Treimi, însă după moartea Sfântului Nectarie, odată cu canonizarea acestuia, mănăstirea a primit şi un al doilea hram - cel al ocrotitorului şi binefăcătorului ei, Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moaştele acestuia se păstrează astăzi în interiorul mănăstirii, fiind puse spre închinarea pelerinilor ce vin cu credinţă la acestea.

 

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT

-          Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
-          Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.
-          Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
-          Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
-          Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului
-          Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
-          Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară
 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb