Rezervari sejururi
Bilete Avion

GRECIA - SFANTUL PAISIE AGHIORITUL SI COMPLEXUL ME

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Grecia – Sfantul Paisie Aghioritul si Complexul Meteora

Salonic, Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Souroti, Sf. Paisie Aghioritul –

Complexul Meteora – Mănăstirea Rila

 

La 95

4 zile , autocar

 

 

 

DATE DE PLECARE 2017

 

-    10.03; 28.04; 09.06; 22.09

 

 

 

TARIFUL INCLUDE :

 

-          Transport cu autocarul climatizat, clasificat

-          2 cazări cu mic dejun la hotel de 3*

-          Ghid însoţitor din partea agenţiei

 

 

TARIFUL NU INCLUDE :


-          Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale)
-          Alte taxe şi cheltuieli personale.

 

SUPLIMENTE & REDUCERI


-          Supliment de single 50

 

BONUSURI


-          Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii PELLERIN  CLUB CARD
-          Reducere 20% la croaziera opțională în jurul Muntelui Athos pentru  posesorii de PELLERIN  CLUB CARD

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

OPTIONAL


-          Excursie la Complexul Meteora - 25 Euro/pers (se realizează cu minim 25 pers.)

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, București – Salonic (660 km.)

Întâlnire la ora 19.30 în București la Autogara Calea Griviței, nr 158, plecare la ora 20.00 pe ruta București – Ruse – Plevna – Sofia – Kulata – Salonic.

Ziua 2, Tur al orașului Salonic – Paralia Katerini (130 km.)

Ajunși în Salonic ne vom îndrepta către Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos către Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare și renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou și apoi către Catedrala Mitropolitană care adăpostește moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în turul pietonal al orașului Salonic. Din Salonic plecăm spre localitatea Souroti unde se află Mănăstirea Suroti. În biserica mare sunt adăpostite cu mare evlavie moaștele Sfântului Ioan Teologul și Sfântului Arsenie Capadocianul. Mănăstirea este ocrotită și de Cuviosul Paisie Aghioritul, care este înmormântat în curtea mănăstirii. Cazare la Paralia Katerini.

ZIUA 3, Paralia Katerini – Complexul Meteora – Bis, Sf. Paraschevi (350 km.)

Mic dejun. În acestă zi vă propunem o excursie opțională către mănăstirile suspendate între cer și pământ - Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora și ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor. Ne îndreptăm către Paralia Katerini prin defileul din Valea Tembi și facem o pauză și vizităm Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Cazare la Paralia Katerini.

ZIUA 4, Paralia Katerini – București (775 km.)

Mic dejun. Plecăm spre casa și facem o oprire la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei și, totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice și arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) – un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului așezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaștele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmăm drumul spre Sofia – Ruse –  București. Se ajunge în București în funcție de trafic și formalitățile vamale.

 

 

 

Trebuie sa vezi

 

Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de MirSalonic

Biserica Sfântul Dumitru din Salonic, sau Hagios Demetrios este principala biserică dedicata acestui sfânt, care este ocrotitotul orașului. Biserica actuală în care se află moaștele Sfântului Mucenic Dimitrie a fost construită la puțin timp de la incendiul bisericii ridicate de guvernatorul Leontie, din anii 626-634. A fost transformată în moschee în anul 1493 și redată cultului creștin în 1912. În ziua de 26 octombrie, în Tesalonic se organizează pelerinaje și procesiuni la sfintele sale moaște. Punctul culminant al sărbătorii îl constituie deschiderea raclei în care sunt păstrate cinstitele moaște ale Sfântului Dimitrie. Racla este așezată în partea stângă a naosului, într-un mic paraclis din marmură și împodobit cu fresce din viașa sfântului. Episcopul care participă la această sărbătoare, se roagă înaintea raclei, apoi sfințeste untdelemnul pe care îl toarnă peste mirul izvorât din sfintele moaște. Acest ulei sfințit unit cu mirul izvorât în chip minunat este dăruit credincioșilor spre dobândirea sănătății sufletești și trupești.

 

Mănăstirea Sf. Ioan Teologul – Souroti

Dintre învățăturile Sf. Paisie Aghioritul amintim “Viaţa duhovnicească a mamei va ajuta fără zgomot şi sufletele copiilor ei”, “Nu ajunge credinţa în Dumnezeu, ci este nevoie şi de încredere în Dumnezeu. Încrederea în Dumnezeu atrage ajutorul Lui”, "După cum ciorchinele, dacă îl tai din viţă, se strică, putrezeşte şi nu se mai coace, tot astfel şi dragostea, dacă o desparţi de taina nunţii, prin care se hrăneşte din darul lui Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu se va strica, se va denatura într-un fel sau altul."

Suroti este o localitate întemeiată de imigranți, după razboaiele din Balcani și schimbul de populație, între Grecia și Turcia, din apropierea orașului grec, Salonic (25 km) din provincia Macedonia. Din anul 1922 localitatea este un sat închegat care cuprindea peste 50 de familii ajunse aici din Asia Mica. Mănăstirea are doua hramuri: unul al Sfântului Ioan Teologul (sărbătorit la 7 ianuarie), iar al doilea al Sfântului Arsenie Capadocianul (sărbătorit la 10 noiembrie), ale cărui Sfinte Moaște se află așezate în biserica mare. Cuviosul Paisie Aghioritul a fost unul dintre părinții care au viețuit la Sfântul Munte Athos. Născut în localitatea Farasa, lângă Capadocia, în Asia Mică, a fost botezat de Sfântul Arsenie Capadocianul. În anul 1924, familia acestuia se va muta în Konita, Grecia. Părintele Paisie s-a îmbolnăvit în anul 1966 și a fost internat pentru o vreme într-un spital din Salonic unde a fost îngrijit pe toata durata bolii de viețuitoarele (viitoare călugărițe) din Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, din Suroti. Acest fapt a făcut ca Sfântul Părinte Paisie să fie legat de această mănăstire pe care nu o va mai parăsi. Trecerea sa la Domnul a avut loc în anul 1994, iar mormântul său se află în incinta mănăstirii. La mormântul Sf. Paisie Aghiroitul, mulți pelerini vin sa se închine, împărtășindu-i învățămintele. Părintele Paisie Aghioritul a fost trecut în rândul sfinților în data de 13 ianuarie 2015, data de prăznuire fiind 12 iulie.

 

 

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT


-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul actiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
-          Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia
-          Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.
-          Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la receptie, asistat de însoțitorul de grup.
-          Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Acte necesare pentru călătorie: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
-           

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb