Rezervari sejururi
Bilete Avion

SERBIA - VALEA TIMOCULUI

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Serbia – Valea Timocului

Belgrad, Catedrala Sf. Sava – Mănăstirea Zica – Mănăstirea Studenica – Mănăstirea Vitovnica – Mănăstirea Mălăiniţa

 

La 190

5 zile , autocar

 

 

 

DATE DE PLECARE 2017

 

-          10.05; 07.06; 06.09

 

 

 

TARIFUL INCLUDE :


-          Transport cu autocarul climatizat, clasificat
-          4 cazări cu mic dejun la hotel de 2*-3*
-          Ghid însoţitor din partea agenţiei

 

TARIFUL NU INCLUDE :


-          Intrările la obiectivele turistice
-          Alte taxe şi cheltuieli personale.

 

SUPLIMENTE & REDUCERI


-          Supliment de single 65

 

BONUS


-          Excursia la Porţile de Fier – Cazanele Dunării.

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

BONUSURI


-          NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, Bucuresti – Belgrad (595 km.)

Întâlnire la ora 6:00 în Bucureşti la Autogara Calea Griviţei, nr. 158, plecare la ora 6.30 pe traseul Piteşti - Craiova - Drobeta Turnu Severin. Traversarea Dunării la Porțile de Fier în Serbia. Excursie prin Defileul Dunării (lacul de acumulare, Cazanele Mari și Mici) spre Belgrad, unde începem turul de oraş cu Parlamentul, Palatul Prinţesei Ljubice şi artera pietonală Knez Mihajlov. Cazare la Belgrad.

Ziua 2, Belgran, Catedrala Sf. Sava (185 km.)

Mic dejun. Începem ziua cu vizită la Fortăreaţa (Kalemegdan) strategic aşezată deasupra gurilor de vărsare a râului Sava în Dunăre. Vizităm cele 2 biserici: Sveta Petka (aici au fost adăpostite moaştele Sf. Parascheva în sec. XIV) şi Ruzica, cunoscută şi ca Biserica Trandafirilor. Continuăm cu Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail (sec. XIII) şi Catedrala Sfântul Sava, ridicată pe locul unde au fost arse în 1595 moaştele Sf. Sava, primul arhiepiscop al Serbiei. Ne îndreptăm apoi spre Mănăstirea Rakovica, ctitorie a lui Radu I Basarab, unde se află mormântul Patriarhului Pavle, unul dintre cei mai iubiţi şi smeriţi patriarhi contemporani. Continuăm cu Mănăstirea Grgetek unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini. Mănăstirea Grgetek a fost fondată în 1471 de către despotul Vuk Brankovic Grgurovic. Are cea mai mare bibliotecă din toate mănăstirile de pe Muntele Fruska Gora. Unul din cele mai vechi documente scrise ţinut acolo este privilegiul emis de împăratul Leopold I către episcopul Isaia Djakovic în 1691. Mănăstirea Krusedol a fost zidită între anii 1509-1516, fiind întemeiată de episcopul Maxim (Dorde Brankovic) şi de mama acestuia, Angelina Brankovic (fiica prinţului ortodox al Albaniei, Skanderbeg), cu ajutorul domnitorului valah Neagoe Basarab. Cazare la Belgrad.

Ziua 3, Măn. Celje – Măn. Zica – Măn. Studenica (300 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm către localitatea Valjevo unde vom vizita Mănăstirea Celje; aici se află mormântul Sf. Iustin Popovici, bun prieten cu Părintele Cleopa (se merge pe jos aproximativ 2 km./sens). Ne îndreptăm către Mănăstirea Lelic, unde se află moaştele Sf. Nicolae Velimirovici, supranumit Noul Ioan Gură de Aur. Coborâm spre sud şi vizităm ctitoriile voievodale ale primului prinţ al Serbiei, Ştefan Nemanja: Mănăstirea Studenica, unde se află moaştele Sf. Sava şi Mănăstirea Zica, unde a fost numit episcop Sf. Nicolae Velimirovici. Cazare la Kraljevo.

Ziua 4, Măn. Ljubostjna – Măn. Manisja – Măn. Vitovnica (340 km.)

Mic dejun. Începem ziua cu vizită la Mănăstirea Ljubostjna, locul unde Sf. Nicolae a avut domiciliul forţat în timpul ocupaţiei. Ne îndreptăm apoi spre Mănăstirea Manisja, ridicată de domnitorul Ştefan cel Mare, ca act de pocăinţă; este o adevărată fortăreaţă, fiind înconjurată de 11 turnuri. Facem o oprire şi la Mănăstirea Vitovnica, ctitorie domnească, unde a vieţuit stareţul Tadei, considerat încă din viaţă sfânt. Cazare la Zajecar/Negotin.

Ziua 5, Măn. Mălăiniţa – Bucureşti (475 km.)

Mic dejun. Ne indreptam catre Mănăstirea Mălăiniţa, prima mănăstire a românilor din Valea Timocului. În funcţie de disponibilitate aici vom primi binecuvântarea părintelui Bojan Alexandrovici. Ne continuăm drumul spre graniţa cu România, bucurându-ne de peisajele Văii Timocului. După formalităţile vamale de îndreptăm spre Craiova unde vom vizita Catedrala Mitropolitană din Craiova, ce adăposteşte moaştele Sf. Tatiana şi ale Sf. Nifon. Continuăm cu vizita la Biserica Madona Dudu. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

 

 

Trebuie sa vezi

 

 

Catedrala Sf. Sava - Belgrad

Considerata a fi cea mai mare biserică ortodoxă din lume, Catedrala Patriarhală Sfântul Sava din Belgrad, domină capitala Serbiei, putând fi văzută din orice colţ al oraşului. Catedrala Sfântul Sava se află zidită pe platoul Vracear, în centrul oraşului Belgrad. Istoria locului porneşte undeva în urmă cu aproape 800 de ani, când Moaştele Sfântului Sava au fost arse de păgâni. Impresionanta catedrală a fost ridicată, în mod simbolic, pe locul unde turcii, conduşi de Sinan Paşa, au zdrobit rebeliunea sârbă din 27 aprilie 1594, incendiind cu acel prilej moaştele Sfântului Sava Nemanja.

 

Mănăstirea Studenica

Mănăstirea Studenica, închinaăa Intrării în Biserică a Maicii Domnului, este considerată a fi biserica-mamă a locaşurilor de cult din întreaga Serbie, datorită rolului covârşitor pe care îl ocupă în viaţa şi istoria Bisericii Ortodoxe Sârbe. Mănăstirea a fost construită în secolul XII-lea în timpul dinastiei lui Ştefan Nemanja. Sub purtarea de grijă a lui Sava, mănăstirea a devenit centru politic, cultural şi spiritual al întregii Serbii medievale. Mănăstirea s-a bucurat de o permanentă grijă din partea membrilor dinastiei. Mănăstirea Studenica este cunoscută totodată prin frescele sale care datează din secolelel XII şi XIV, definitorii pentru arta bizantină din acea perioadă.

 

Mănăstirea Zica

Mănăstirea Zica a fost pictată în culoarea roşie încă de la început, aceasta aducând aminte de tradiţiile din Sfântul Munte Athos. În această mănăstire au fost încoronaţi aproape toţi domnitorii sârbilor. Mănăstirea Zica este ctitorie a domnitorului sârb Ştefan Nemanja, construcţia bisericii principale a început în anul 1206 şi a fost finalizată în 1217, atunci când fondatorul a primit coroana regală de la Roma. Pentru istoria poporului sârb Mănăstirea Zica are o mare semnificaţie, aici Sfântul Sava, primul Arhiepiscop al Bisericii independente, a stabilit sediul Bisericii Sârbe şi a încoronat pe fratele său ca rege. La mijlocul secolului XIII tronul arhiepiscopal a fost mutat de la Zica la Pecka, dar acest eveniment nu a făcut ca mănăstirea să îşi piardă din faimă, din contră aceasata a crescut, mai ales în timpul dinainte de pierderea independenţei Bisericii Sârbe, atunci când aici au locuit mai marii deminitarii ai Bisericii Ortodoxe Sârbe.

 

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

BINE DE STIUT


-          Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta - nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
-          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Serbia.
-          Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
-          Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
-          Pentru călătorie este necesar paşaportul  sau cartea de identitate valabil/ă 6 luni de la data întoarcerii în ţară

-           

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb