Rezervari sejururi
Bilete Avion

TURCIA - CELE 7 BISERICI ALE APOCALIPSEI

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Turcia – Cele 7 Biserici ale Apocalipsei

Canakkale – Pergam – Izmir (Smirna) – Kusadasi – Efes – Laodicea – Pamukkale – Philadelphia – Sardes – Tiatira – Istanbul

 

 

La 285

8 zile , autocar

 

 

 

DATE DE PLECARE 2017

 

-          08.05; 04.09

 

 

TARIFUL INCLUDE :

 

-          Transport cu autocarul climatizat, clasificat, excepţie ziua 6

-          7 nopți de cazare la hotel de 2*-4*(clasificare locală)

-          7 mic dejun și 3 cine

-          Ghid din partea agenției

 

 

TARIFUL NU INCLUDE :

 

-          Intrările la obiective

-          Ghizii locali şi deplasarea cu maşina în ziua 7 (25 Euro/pers.)

-          Croaziera opţională pe Bosfor (10 Euro/pers.)

-          Alte taxe și cheltuieli personale

 

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

 

-          Supliment de single 100 Euro

-          Reducere pentru a 3-a persoană în cameră 20 Euro

 

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

BONUSURI

 

-          NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.

 

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, București – Canakkale (660 km.)

Întâlnire la ora 6.00 în București de la Autogara Calea Griviței, nr. 158. Plecare la ora 6.30 pe traseul București – Ruse – Veliko-Tarnovo – Capitan Andreevo – Kapikule (Turcia) – Edirne (fostul oraș Adrianopol), tur panoramic Podul Tunca și Moscheea Selimiye Cami cu cea mai mare cupolă a unei moschei din întreaga Turcie. Traversarea Strâmtorii Dardanele (leagă Marea Egee cu Marea Marmara) cu ferryboatul până la Canakkale. Cazare la hotel în Canakkale.

Ziua 2, Kanakkale – Ayvalik – Pergamum – Smyrna (Izmir) – Kusadasi (440 km.)

După micul dejun ne îndreptăm spre Pergamum, începând, treptat, să interacționăm cu locurile prin care au trecut Fecioara Maria, Sf. Ap. Pavel, Sf. Ap. Ioan, Sf. Ap. Luca, lăsându-și amprenta fiecare în felul lui. Odată ajunși la Pergam, cunoscut drept un „oraș al tămăduirii”, încă din antichitate, vom vizita locul unde se află un vestit altar al lui Zeus, un templu închinat zeiței Atena, o bibliotecă antică ce rivaliza cu Biblioteca din Alexandria, iar în sudul orașului, celebrul centru de tratamente și cură termală dedicat zeului medicinii, Asclepius. Ne continuăm drumul spre cea de-a doua Biserică din cele șapte, care se află la Smirna – Izmirul de astăzi (Smirna înseamnă “miros plăcut” sau “jertfă plăcută”, aluzie la miile de martiri pe care Biserica i-a avut în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor). Despre biserica din Smirna nu se știe aproape nimic, în Biblie nu mai este amintită în altă parte. Biserica din Smirna este una din cele 2 biserici cărora Iisus nu le adresează nicio mustrare. Cazare și cină la hotel în Kusadasi.

Ziua 3, Kusadasi – Efes, Casa Fecioarei Maria – Kusadasi (50 km.)

Mic dejun. La aproximativ 20 km de Kusadasi se găsesc ruinele orașului antic Efes („Poarta Asiei”, patria filosofului Heraclit, fondat în sec XI î.e.n de către Ionieni, cu urme majore ale prezenței Apostolilor Ioan și Pavel) și ale Templului zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice). Aici se află prima din cele șapte Biserici ale Apocalipsei, fondată în anul 54 e.n de către Apostolul Pavel – locul unde s-a ținut cel de-al III-lea Sinod Ecumenic, anul 431 d Hr. Se pot vizita ruinele acestei biserici, dar și vestigiile antice ale cetății: Biblioteca lui Celsius, Templele lui Adrian și Domitian, amfiteatre, camerele consiliului, gimnaziul, terme, Marele Teatru (cu o capacitate de 25.000 de locuri). În Efes vom merge efectiv pe urmele Maicii Domnului și ale Apostolilor Ioan și Pavel care au trăit aici în anii de după Învierea Domnului, încreștinând zeci de mii de păgâni. Evanghelia a pătruns în Efes în jurul anului 52 D.C., în timpul celei de-a doua călătorii misionare a lui Pavel. Casa Fecioarei Maria este locul unde s-a retras îndurerata mamă a lui Iisus, adusă cu sine de Apostolul Ioan după prigoana din Ierusalim. După prânz se vizitează Basilica Apostolului Ioan, uriașa catedrala refăcută de împărații Constantin și Elena unde se păstrează intact mormântul Sf. Apostolului Ioan Teologul. După aceea ne vom întoarce în Kusadasi pentru cazare și cină.

Ziua 4, Kusadasi – Laodicea – Hierapolis – Pamukkale (220 km.)

După micul dejun vom porni spre a șaptea Biserică a Apocalipsei, ce se află la Laodicea. Începuturile creștinismului aici, sunt legate cel mai probabil de cea de-a treia călătorie misionară a Apostolului Pavel în Asia Mică. Situat la intersecția a trei drumuri comerciale, acest oraș a devenit o metropolă a luxului și a bogăției. Din acest motiv, în cetate domnea o toleranță generală. Acest climat de libertinism a dus la instaurarea unei atmosfere de relativism, în care normele absolute au fost lăsate la o parte. „Laodicea” înseamnă „Voia poporului, dreptatea poporului, voința celor mulți”. După prânz se vizitează Necropola și Cetatea Hierapolis unde vom merge la biserica ridicată pe locul martiriului Sf. Filip. Continuăm cu terasele de calcar de la Pamukkale – relief unic în lume. Ca urmare a numeroaselor mișcări tectonice, în timp, natura a creat la Pamukkale o panoramă fascinantă, care dezvăluie și vestitele băi de calcar. Calcarul a fost modelat de cutremurele care s-au produs aici și s-a stratificat, astfel încât s-au creat un fel de trepte. Ulterior, apa care s-a scurs pe aceste trepte a săpat în calcar formând mici cratere umplute cu apă termală. Cazare și cină la hotel în Pamukkale.

Ziua 5, Pamukkale – Philadelphia – Sardis – Tiatira – Istanbul (700 km.)

Mic dejun. De la Pamukkale ne îndreptăm spre cea de-a șasea Biserică, în Philadelphia. Biserica aceasta din Asia Mica a fost una din cele mai bune adunări creștine. Domnul Iisus nu-i găsește nici un fel de acuzare. Apoi se vizitează cea de-a cincea biserică, cea de la Sardes. Numele cetății înseamnă „rămășițe”. Acest oraș, proverbial de bogat, așezat pe meterezele unei culmi muntoase, căzuse de două ori în mâinile dușmanilor din cauza lipsei de veghere. De aici pornim spre nord pentru a ajunge la cea de-a patra Biserica, Tiatira, în centrul orașului Akhisar. Biserica din Tiatira este urmarea firească a Bisericii din Pergam. Tiatira este „Biserica îngropată sub influența lumii”. Cazare la hotel în Istanbul.

Ziua 6, Istanbul, Palatul Topkapi, Catedrala Sf. Sofia

Micul dejun. Vom porni într-un tur pietonal în cadrul căruia vom vizita cele mai importante obiective laice din Istanbul: Palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor otomani, astăzi muzeu; alături de Hagia Sofia, palatul este cel mai vizitat loc din Turcia; adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, toiagul lui Moise, o parte a capului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, turbanul lui Iosif și cel al lui Avraam, sabia Sfântului Ştefan cel Mare; Catedrala Sfânta Sofia (Biserica Sfintei Înțelepciuni) fosta Catedrală a Patriarhiei din Constantinopol, apoi moschee, astăzi fiind muzeu; prima biserică a fost construită în anul 325 de către Constantin cel Mare ultima ceremonie creștină fiind ținută în data de 29 mai 1453; Basilica Cisterne, Moscheea Albastră (singura moschee din lume cu 6 minarete) cea mai mare moschee din Istanbul, fiind un simbol al Turciei; moscheea este cunoscută sub numele de Moscheea Albastră datorită celor 21.000 de panouri de faianță; locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită ridicată pe locul forumului lui Constantin, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Vom încheia ziua cu timp liber în Bazarul lui Bayazid. Cazare la hotel în Istanbul.

Ziua 7, Măn. Vlaherne – Măn. Izvorul Tămăduirii – Patriarhia Ecumenică (30 km.)

Micul dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Izvorul Tămăduirii care a fost construită de către împăratul Leon I (457-474), apoi continuăm cu vizita la Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi. Ne deplasăm la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de către avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș. Ziua continuă cu vizită la Patriarhia Ecumenică. Opţional se poate termina ziua cu o relaxantă croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare la hotel în Istanbul.

Ziua 8, Istanbul – București (660 km.)

Mic dejun. Plecăm spre România. Se ajunge în București în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

 

 

Trebuie sa vezi

 

 

Bisericile Apocalipsei

Biserica din Efes a fost construită chiar pe locul unde a fost înmormântat Sf. Ioan Teologul, autorul cărții Apocalipsa. Astăzi, se pot vedea ruinele bisericii, pe dealul Ayasoluk, la aproximativ 3.5 km de situl argeologic. În Efes se află una din cele 7 minuni ale lumii, Templul Dianei și una din cele 7 biserici ale Apocalipsei, cea pe care Iisus o credea plină de răbdare în credință. Pergam, înseamnă cetate împărătească și, asemenea Efesului, a avut o perioada, ceva mai scurtă însă, de prosperitate. Biserica din Pergam a fost, pe de o parte, laudată de Iisus, fiindcă a ținut piept păgânilor, iar pe de altă parte, mustrată că a lăsat loc liber ereticilor. Fostul oraș Filadelfia, (iubirea de frate), este astăzi pe jumătate îngropat sub orașul Alasehir. Biserica din Filadelfia, a fost cel de-al doilea lăcaș laudat de Iisus, cea de-a doua biserică fără prihană. Sardes se traduce “bogație peste măsură”. La aproximativ 80 km. de Tiatira, la est de Efes se află un mic sat de păstori, Sart, lângă care se văd ruinele strălucitorului oraș de altădată, capitala bogatului regat al Lidiei. Aici își depozitase averile Cresus, unul dintre cei mai bogați oameni ai Antichitatii. Mesajul lui Iisus către Sardes este mustrător, adresându-se unei biserici care nu simțea nevoia ajutorului divin. Smirna (amărăciunea credinței), astăzi Izmir, a fost un oraș înfloritor, fiind numit, Perla Răsăritului. Biserica din Smirna a fost construită după cea de-a treia misiune a apostolului Pavel în Efes, când s-a constituit și un important grup creștin. În scrisoarea transmisă prin intermediul Sf. Ioan Teologul, Iisus recunoaște suferința și amărăciunea bisericii din Smirna și o încurajează cu vorbe frumoase. Tiatira este situat aproximativ la 50 km de coasta Marii Egee și la 80 km de Smirna. În vremea invaziei seleucide, vechea Tiatira a fost practic îngropată. Astazi, în Akhisar, construit pe locul cetății biblice, se văd câteva ruine chiar în centrul orașului. Când Iisus a transmis un mesaj bisericii din Tiatira, le-a atras atenția asupra toleranței pentru prorocii mincinoși. Lodicea antică se afla în apropiere de Colose, pe drumul ce unea Efesul de Ierusalim. Orașul era centru balneo-climateric, dar și important punct medical. Biserica de aici a fost inființată tot după a treia călătorie misionara a Sf. Apostol Pavel.

 

Pamukkale

Stațiunea Pamukkale se află în regiunea Aegean (sud-vestul Turciei), pe valea râului Menderes. Fenomenul geologic se prezintă sub forma unor terase de un alb imaculat,  mari, presărate cu ochiuri de apă, dispuse ca un amfiteatru cu vedere spre mica localitate Pamukkale. Proprietățile terapeutice ale apelor sunt cunoscute încă din anul 190 i.Hr când a fost fondat orașul Hierapolis chiar pe acest platou. Cunoscută fiind pasiunea romanilor pentru băi și ape termale, orașul a fost inclus în anul 129 i.Hr. în Imperiul Roman și descris ca fiind o stațiune balneară. Pamukkale se traduce din limba turcă prin “castel/fortăreață de bumbac”, denumire primită ori pentru că această cascadă uriașă de travertin natural seamănă cu un castel alb din basme ori pentru faptul că în trecut localnicii își uscau bumbacul pe aceste terase. Acest peisaj fantastic format din ziduri, terase și stalactite se întinde pe o distanță de 2,5 kilometri lungime și o lățime de jumătate de kilometru. Culorea albă care caracterizează ansamblul se datorează conținutului ridicat de var și de minerale dizolvate care se regăsește în apa din izvoarele vulcanice fierbinți. Travertinul alb se formează când izvoarele fierbinți cu mari concentrații de carbonat de calciu se evaporă și se depozitează la suprafață. Se consideră ca apa termală este benefică pentru ochi, dacă stați cu ochii deschiși sub apă. Tot aici se pot vizita și piscinele Clopatrei. Legenda spune că făcea baie în aceste piscine cu apa minerală și întinerea. Emblematic pentru Pamukkale este impunătorul castelul ridicat pe colina din zonă, o adevarată fortăreață, ce se extinde pe o lungime de de 2.700 m și la o înălțime de 160 m, fiind vizibil chiar din orașul Denizili. Izvoarele de la Pamukkale au fost înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1998.

 

Catedrala Sf. Sofia

Cel mai important edificiu creştin din Istanbul este Catedrala „Sfânta Sofia“, care a găzduit scaunul episcopal al Constantinopolului timp de 916 ani. Deşi a fost transformată pentru 481 de ani în moschee şi din 1935 în muzeu, lăcaşul este o voce puternică a veacurilor creştine apuse. Construită în perioada 532-537, Catedrala „Sfânta Sofia“ este un ansamblu impresionant prin dimensiuni (75,5 m x 69,5 m) şi arhitectură, fapt care l-a făcut pe Sfântul Împărat Justinian cel Mare (527-565), care a rectitorit-o din temelii, să exclame: „Te-am întrecut, Solomoane!“, cuvinte care dau mărturie de faptul că biserica ar fi fost mult mai frumoasă şi mai impunătoare decât templul iudaic ridicat de fiul regelui şi profetului vechi-testamentar David. Cupola enormă, ridicată cu 55 de metri faţă de paviment şi susţinută de 4 arcuri, cu un diametru de 31 de metri, fascinează pe oricine. În absida frontală, în galeriile de la etaj şi deasupra uşii de la ieşire, pot fi admirate cele mai bine păstrate mozaicuri din epoca bizantină, înfăţişându-i pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, Arhanghelul Gavriil, Hristos Pantocrator, flancat de Fecioara Maria şi de Sfântul Ioan Botezătorul, precum şi pe unii dintre marii împăraţi bizantini, între care un loc central îl ocupă ctitorii bisericii, Sfântul Constantin cel Mare şi Sfântul Justinian cel Mare.

 

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT


-          Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acțiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcție de anumite situații speciale.
-          Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.
-          Așezarea in autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.
-          Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
-          Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Pentru călătorie este necesar pașaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în țară
 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb