Rezervari sejururi
Bilete Avion

CONSTANTINOLO - IZVORUL TAMADUIRII

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Constantinolop – Izvorul Tamaduirii

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Biserica Vlaherne – Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia

 

 

La 115

4 zile , autocar

 

 

 

DATE DE PLECARE 2017

-          20.04.2017

 

TARIFUL INCLUDE :

-          Transport cu autocarul clasificat in zilelele 1 si 4
-          3 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 3*
-          Ghid si preot însoţitor din partea agenţiei

 

TARIFUL NU INCLUDE :

-          Taxe și intrări la obiective
-          Ghid local si autocar pentru ziua 2 (10 Euro/pers.)
-          Mesele de prânz și cina
-          Croaziera opțională pe Bosfor (10 Euro/pers.)
-          Taxe si cheltuieli personale.

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

-          Supliment de single 95 Euro
-          Reducere pentru a 3-a persoană în cameră 15 Euro

 

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

BONUSURI

-          Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.
-          GRATUIT-Tur de Istanbul cu trecere peste Bosfor în Asia.

 

 

PROGRAM

 

Ziua 1, București – Istanbul (625 km.)

Întâlnire la ora 06.00 în București de la Autogara Calea Griviței, nr. 158, plecare la ora 06.30 pe ruta Ruse - Edirne - Istanbul. Cazare în Istanbul.

Ziua 2, Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Biserica Vlaherne (50 km.)

Mic Dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Izvorul Tămăduirii care a fost construită de către împăratul Leon I (457-474); participare la Sfânta Liturghie cu ocazia Sărbătorii Izvorul Tămăduirii; vom continua cu un tur oraşului bizantin Constantinopol cu vizitarea Patriarhiei Ecumenice; apoi ne vom indrepta catre Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama ajutorului Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș. Continuăm cu vizită la Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sf. Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Timp liber pentru cumpărături în Marele Bazar. Cazare în Istanbul.

Ziua 3, Palatul Topkapi – Catedrala Sf. Sofia – Moscheea Albastră

După micul dejun se pleacă într-un tur pietonal vizitând cele mai importante obiective din Istanbul: Coloana Încercuită ridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor otomani, astăzi muzeu; alături de Hagia Sofia, palatul este cel mai vizitat loc din Turcia; adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif și cel al lui Avraam, sabia Sfântului Ştefan cel Mare; Catedrala Sfânta Sofia (Biserica Sfintei Înțelepciuni) fosta Catedrală a Patriarhiei din Constantinopol, apoi moschee, astăzi fiind muzeu; prima biserică a fost construită în anul 325 de către Constantin cel Mare, ultima ceremonie creștină fiind ținută în data de 29 mai 1453, Basilica Cisterne, Moscheea Albastră (singura moschee din lume cu 6 minarete) cea mai mare moschee din Istanbul, fiind un simbol al Turciei; moscheea este cunoscută sub numele de Moscheea Albastră datorită celor 21.000 de panouri de faianță; locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Opţional, se poate încheia ziua cu o frumoasă croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European și Asiatic. Cazare în Istanbul.

Ziua 4, Istanbul – București (625 km.)

Mic dejun. Plecare spre ţară. Sosire în funcţie de formalităţile vamale și trafic,

  

 

Trebuie sa vezi

 

 

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Istanbul mai este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Izvorului Maicii Domnului, fiind una din cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din Istanbul. Biserica Izvorul Tămăduirii se află în apropiere de Balikli, în cartierul Zeitinburnu. Potrivit unei vechi tradiții, biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul (457-474), datorită unei minuni de care s-a împărtășit acesta pe când era încă soldat. Se spune că pe data 4 aprilie 450, mai înainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un om orb care l-a rugat să-i dea apă de băut și să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere unde se afla un izvor și să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii și a început să-L slăvească pe Dumnezeu, apoi, același glas i-ar fi zis lui Leon că va moșteni tronul împărătesc. Îndată după ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică măreață, închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor cu apă tămăduitoare. Datorită așezării sale în afara zidurilor cetății, biserica a servit adesea ca loc pentru exilarea persoanelor de seamă. În anul 1204 datorită invaziilor latinilor, biserica a fost ocupată de clerul latin, iar apa sfințită nu a mai săvârșit minunile cu care erau obișnuiți credincioșii. În anul 1453, biserica a fost cucerită de otomani și demolată. O perioadă nu a existat aici nici o biserică dar în anul 1727 Episcopul Nicodim amintește despre o capelă care exista aici și despre o veche icoană a Maicii Domnului care ar fi fost găsită în aceste locuri. Ce știm sigur este faptul că în anul 1833 Patriarhul Constantius a ridicat aici o nouă biserică ce a fost sfințită pe 30 decembrie 1834. O serie de 25 de trepte din piatră coboară până la izvorul cel tămăduitor. Mai ales în ziua de vineri, în Săptămâna Luminată, când este prăznuit Izvorul Tămăduirii, și în ziua de 14 septembrie, mănăstirea este vizitată de un număr însemnat de pelerini ce vin aici pentru a lua apa tămăduitoare de neputințe sufletești și trupești.

 

Palatul Topkapi

Dintre miile de obiective turistice care împânzesc Istanbulul, niciunul nu este mai reprezentativ pentru istoria capitalei fostului Imperiu Otoman decât Palatul Topkapi, emblema traiului somptuos pe care îl ducea Măria Sa, sultanul, între acești pereți, înveșmântat în cele mai scumpe stofe și încărcat cu cele mai strălucitoare bijuterii. Până acum două secole, oricare străin ar fi pășit dincolo de porțile Topkapi, se temea pentru viața sa. Astăzi, turiștii sunt mai mult decît încântați să poată intra în acest palat, această experiența unică neputând fi ratată. Construcția datează din anul 1453, un moment de cumpănă al istoriei, când Constantinopolul a fost cucerit de otomanii conduși de Mahomed al II-lea. Pentru a marca acea dată istorică și a lăsa lumii întregi o moștenire care să indice puterea și slava imperiului aflat în ascensiune, sultanul a ordonat construirea unui palat. Topkapi înseamnă „poartă cu tunuri”, numele fiind inspirat de poarta cea mare prin care Mahomed al II-lea ieșea atunci când dorea să se plimbe pe Bosfor cu corabia. Cândva un adevărat oraș, palatul cuprindea în interiorul curtii bai publice, moschei și o grădină zoologică unde erau aduse animalele exotice pe care sultanul le primea în dar de la alți conducători. Palatul Topkapi sau Muzeul Naţional al Turciei oferă vizitatorului o amplă incursiune în istoria şi cultura poporului turc, dar o importanţă deosebită pentru creştini o reprezintă câteva dintre cele mai de preţ odoare ale creştinătăţii expuse aici: mâna şi o parte din capul Sfântului Ioan Botezătorul, toiagul profetului Moise, un vas al lui Avraam, turbanul lui Iosif, sabia regelui profet David şi sabia Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. Închinarea nu este permisă, dar nimeni nu îi poate lua creştinului cinstirea din inimă. La intrarea în prima curte a Palatului Topkapi, mai poate fi admirată din afară Biserica „Sfânta Irina“, cel dintâi lăcaş creştin înălţat la Constantinopol de Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi locul unde s-a ţinut cel de-al doilea Sinod Ecumenic din anul 381. După cucerirea otomană, ea nu a fost niciodată transformată în moschee, dar a fost folosită ca depozit de arsenal, în zilele noastre fiind utilizată ca sală de concerte datorită acusticii sale excelente.

Catedrala Sf. Sofia

Cel mai important edificiu creştin din Istanbul este Catedrala „Sfânta Sofia“, care a găzduit scaunul episcopal al Constantinopolului timp de 916 ani. Deşi a fost transformată pentru 481 de ani în moschee şi din 1935 în muzeu, lăcaşul este o voce puternică a veacurilor creştine apuse. Construită în perioada 532-537, Catedrala „Sfânta Sofia“ este un ansamblu impresionant prin dimensiuni (75,5 m x 69,5 m) şi arhitectură, fapt care l-a făcut pe Sfântul Împărat Justinian cel Mare (527-565), care a rectitorit-o din temelii, să exclame: „Te-am întrecut, Solomoane!“, cuvinte care dau mărturie de faptul că biserica ar fi fost mult mai frumoasă şi mai impunătoare decât templul iudaic ridicat de fiul regelui şi profetului vechi-testamentar David. Cupola enormă, ridicată cu 55 de metri faţă de paviment şi susţinută de 4 arcuri, cu un diametru de 31 de metri, fascinează pe oricine. În absida frontală, în galeriile de la etaj şi deasupra uşii de la ieşire, pot fi admirate cele mai bine păstrate mozaicuri din epoca bizantină, înfăţişându-i pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, Arhanghelul Gavriil, Hristos Pantocrator, flancat de Fecioara Maria şi de Sfântul Ioan Botezătorul, precum şi pe unii dintre marii împăraţi bizantini, între care un loc central îl ocupă ctitorii bisericii, Sfântul Constantin cel Mare şi Sfântul Justinian cel Mare.

  

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

 

BINE DE STIUT

-          Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
-          Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.
-          Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în funcție de data achitării avansului și semnării (întocmirii) contractului.
-          Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
-          Pentru anumite faciliăși din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Pentru călătorie este necesar pașaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în țară
 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb