Rezervari sejururi
Bilete Avion

GRECIA - SFINTII TAMADUITORI

  Galerie Foto

 

Calatorii pentru suflet

 

Grecia – Sfintii tamaduitori

Manastirea Rila – Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou – Insula Evia, Sf Ioan Rusu – Complexul Meteora

 

La 265

7 zile , autocar

 

 

 

DATE DE PLECARE 2017

 

-          27.03; 24.04; 25.09

 

 

TARIFUL INCLUDE :

 

-          transport cu autocarul climatizat, clasificat

-          6 cazări cu mic dejun la hotel de 3*

-          Ghid însoţitor din partea agenţiei

 

 

TARIFUL NU INCLUDE :

 

-          Intrările la obiective (aprox. 5 euro/pers, se achită în Grecia)

-          Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia) – 5 euro, se achită la ghidul însoţitor

-          Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – 20 euro/pers, se achită la ghidul însoţitor

-          Alte taxe şi cheltuieli personale

 

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

 

-          Supliment de single 100 Euro

 

 

BONUS

 

-          Tur de Sofia

-          Tur de Atena

 

 

 

Pellerin  Club Card Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.

Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput.

 

BONUSURI

 

-          Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru  posesorii cardului PELLERIN  CLUB.

 

  

 

PROGRAM

 

Ziua 1, Bucureşti – Sofia – Rila – Sidirokastro (680 km.)

Întâlnire la ora 6.00 în Bucureşti la Autogara Calea Grivitei, nr. 158, plecare la ora 6.30 pe ruta Bucureşti - Ruse - Plevna - Sofia. În capitala Bulgariei facem un tur panoramic şi vizităm Piaţa Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha şi pietonal împreună cu însoţitorul de grup vizităm Catedrala Aleksander Nevski (a doua ca mărime din Balcani). Ne continuăm drumul spre Grecia. Facem popas la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei şi unul din cele mai importante monumente culturale, istorice şi arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) - un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului aşezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstrează moaştele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Cazare la Sidirokastro.

Ziua 2, Salonic – Paralia Katerini (170 km.)

Mic dejun. Ne îndreptăm către Salonic unde vom vizita Biserica Sfântul Dimitrie lzvorâtorul de Mir unde se află moaştele Sf. Dimitrie Izvorătorul de Mir. Apoi facem un tur pietonal vizitând: Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare şi renumită biserica din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou şi apoi către Catedrala Mitropolitană care adăposteşte moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în Salonic. Ajungem în Paralia Katerini. Cazare la Paralia Katerini. Timp liber.

Ziua 3, Valea Tembi - Insula Evia, Sf. Ioan Rusu – Atena (410 km.)

După micul dejun ne îndreptăm spre Valea Tembi şi facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este vindecător de boli de ochi. Ne îndreptăm către Glyfa de unde vom trece cu ferry-boat în Insula Evia. Prima oprire în Insula Evia este la Mănăstirea Sfântului Cuvios David, numită şi “Osios David". În biserica acestei mănăstiri se află atât cinstitul Cap al Sfântului David cel Bătrân, cât şi mormântul Cuviosului Iacov Tsalikis. Continuăm călătoria spre localitatea Prokopi aflată în partea nordică a insulei Evia. Anual, mii de oameni poposesc la Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica adăposteşte moştele Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut şi iubit în întreaga lume. Continuăm cu vizită la Mănăstirea Maicii Domnului “Makrimallis" de lângă localitatea Psachna, unde se află cea mai mare parte a Capului Sfântului Partenie, tămăduitorul de cancer (sec IV). Cazare la Atena.

Ziua 4, Insula Eghina, Sf. Nectarie – Nea Makri, Sf. Efrem cel Nou (150 km.)

Mic dejun. Ne deplasăm în portul Pireu pentru îmbarcare pe ferry-boat spre Insula Eghina, cea mai întinsă dintre insulele golfului Saronic, situată la aproximativ 60 de minute de capitala grecească, cunoscută datorită culturii de fistic dar şi datorită faptului că aici sunt moaştele Sfântului Nectarie. Odată ajunşi pe insulă ne vom bucura de atmosfera insulară, apoi ne vom îndrepta spre Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de oameni anual. Aici sunt adăpostite moaştele Sfântul Nectarie mare vindecător de diverse boli şi făcător de minuni. Revenim în Atena şi ne vom îndrepta spre localitatea Nea Makri. Pe "colina neprihăniţilor" din localitate este Mănăstirea Buna-Vestire ce adăposteşte moaştele Sfântului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul celor cu depresie. Ne îndreptăm spre Atena şi facem tur de oraş în care vom vedea Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piaţa Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piaţa Omonia, Acropole. Cazare la Atena.

Ziua 5, Măn. Sagmata – Termopile – Kalambaka (355 km.)

Mic dejun. Părăsim capitala Greciei şi ne îndreptăm către provincia Biotia şi vizităm lângă oraşul Thiva, Mănăstirea Sagmata. Aici sunt mai multe părticele de sfinte moaşte şi o cameră închinată Sf. Luca al Crimeii – mitra cu care a fost înmormântat, obiecte personale, fotografii. Călătoria continuă cu Termopile, unde se face un scurt popas pentru ca apoi să ne îndreptăm către Kalambaka. Vom face un popas la atelierul de pictură a icoanelor bizantine – Zindros, unde vom vedea procesul de confecţionare a icoanelor. Cazare la Kalambaka.

Ziua 6, Complexul Monastic Meteora – Paralia (185 km.)

Mic dejun. Vom pleca pentru a vizita Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (vom vizita 2 mănăstiri în funcţie de program). Meteorele reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. Părăsim vestitul Complex de la Meteora, nu înainte de a imortaliza imaginea incredibilă oferită de mănăstirile suspendate între cer şi pământ. Ne îndreptăm apoi către Mănăstirea Sf. Efrem Sirul care păstrează cea mai mare comoară a locului: mâna dreaptă a Sf. Efrem Sirul, cea prin care Dumnezeu a dăruit lumii nenumărate imne, rugăciuni şi cuvinte de învăţătură. Cazare la Paralia Katerini.

Ziua 7, Paralia – Bucureşti (750 km.)

Mic dejun. Având în memorie minunatele locuri din Grecia, ne îndreptăm către casă pe ruta Sofia – Russe. Se ajunge în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale şi de trafic.

 

 

Trebuie sa vezi

 

 

Insula Evia

lnsula Evia este cea de-a doua mare insula greceasca, dupa lnsula Creta. Manastirea Sfantul loan Rusu se afla in localitatea Prokopi, aflata in partea nordica a insulei Evia. Anual, mii de pelerini poposesc langa moastele Sfantului loan Rusu, ingenunchind si rugandu-se sfantului, mai ales in data de 27 mai, ziua praznuirii sale. Grecii din Antolia, locul unde a vietuit si murit Sfantul loan, au luat trupul sfantului si l-au aezat intr-o biserica din Anatolia, Capadocia, pina in anul 1920. Moastele sfantului loan au fost aduse din Jocalitatea Prokopi in Evia de catre crestinii refugiati din Prokopion - Urgup, regiunea Capadocia, dupa incidentele ce au cuprins Asia Mica intre anii 1922-1924.

 

Insula Eghina

Insula Egina este cea mai apropiata insula de Atena. Eghina, destinatia favorita a atenienilor pentru weekend, este renumita pentru culturile de fistic, de masline, de smochine si migdale si pentru nenumaratele specii de flori. Orasul Eghina este capitala si portul principal al insulei, Manastirea  Sfantului Nectarie aflandu-se la o distanta de aproximativ sase kilometri. Sfantul Nectarie, protectorul insulei Eghina, a ajutat la ridicarea acestei manastiri intre anii 1904-1910.Cu toate ca in acel moment, Sfantul Nectarie era mitropolit de Eghina, el a lucrat la ridicarea manastirii, carand pietre, aranjand gradinile si facand si alte asemenea munci. La acel moment, manastirea a fost inchinata Sfintei Treimi, insa dupa moartea Sfantului Nectarie, odata cu canonizarea acestuia, manastirea a primit si un al doilea hram - cel al ocrotitorului si binefacatorului ei, Sfantul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Moastele acestuia se pastreaza astazi in interiorul manastirii, fiind puse spre inchinarea pelerinilor ce vin cu credinta la acestea.

 

 

Grup minim 35 pers.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

află mai multe pe

www.pellerin.ro

 

BINE DE STIUT

 

-          Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor - României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
-          Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
-          Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
-          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Serbia.
-          Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
-          Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
-          Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului
-          Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
-          Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
-          Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

 

 

 

 

 ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb