Rezervari sejururi
Bilete Avion
                                     
Informatii utile pentru turistii care calatoresc în Spania

Timpul
Diferenta de fus orar-o ora (Spania continentala si Mallorca) si doua ore (Tenerife).
 
Banii
Toate tranzactiile se fac în EURO. Schimbul valutei se face la banca (9-13) sau la casele de schimb valutar (Cambio). Alegeti schimburile valutare ce nu percep comision. Banii pot fi schimbati la receptia hotelului, desi cursul valutar este mai putin convenabil.
 
Restrictiile vamale
Unei persoane i se perminte sa introduca în tara:1l de bauturi alcoolice tari, 2 l de vin, 200 tigari, 250 gr. tutun, 500 gr.cafea, 100 gr. ceai.
 
Telefon
Va sfatuim sa va folositi de aparatele "Telefonica" (compania telefonica spaniola). Este considerabil mai ieftin decât sa sunati din hotel. Se pot folosi monede sau carduri telefonice (Tarjeta telefonica), care pot fi procurate în hotel sau în chioscurile de tigari. Pentru apeluri internationale formati 00, asteptati tonul, apoi formati prefixul tarii (pentru România este 4) si al orasului, dupa care formati numarul dorit.
 
Transportul
Drumurile în Spania sunt  natioale (gratuite), trecute pe harta cu N, si autostrazi (contra cost) marcate cu A pe fundal albastru deschis. Ca sa închiriati o masina aveti nevoie de permis de conducere si experienta de 1 - 3 ani.
Unele firme cer depozit 100-200 $, care se returneaza ulterior. Plata parcarii se efectueaza la momentul parcarii masinii. În Spania nu este obisnuit sa opresti taxiul pe strada: puteti comanda taxiul din orice loc în care va aflati (restaurant, hotel, magazin s.a.) sau sa mergeti la statia special amenajata.
Plata se face conform tarifului indicat pe taximetru. În orele de noapte(22,00-6,00), si de sarbatori, tariful pentru cursa va creste. Biletele pentru autobuz se cumpara de la sofer.
 
Hoteluri
Majoritatea hotelurilor ofera mâncare pe sistemul Bufet Suedez, însa bauturile în timpul mesei (cu exceptia micului dejun) se platesc suplimentar. Conform regulilor prestabilite, nu este indicat sa aduceti în hotel alimente si bauturi.
Folosirea piscinelor este gratuita. Sauna, jacuzzi, sala fitness si terenul de tenis, de regula, se platesc separat. În camere exista seifuri care se închiriaza. În multe camere sunt mini-baruri cu plata. Seara, în hoteluri se organizeaza programe de divertisment, gratuite: discoteci, concerte, show flamenco s.a.
În ziua plecarii, camera trebuie eliberata pâna la ora 10.00. Pâna la sosirea autocarului care   vor transporta turistii la aeroport, lucrurile se pot lasa în camera de bagaje sau la receptie.
 
Plajele
Plajele în Spania sunt municipale si gratuite. Se plateste doar inchirierea sezlongurilor (3-5 Euro/zi) si a umbrelelor (5-7 Euro/zi). În statiuni, turistii au posibilitati excelente pentru practicarea sporturilor acvatice.
 
Magazinele
Majoritatea magazinelor lucreaza de luni pâna sâmbata de la 9,00 la 13,00, si de la 16,00 la 20,00. Centrele comerciale mai mari, ca "El Corte Ingles" - de la 10.00 la 21.00, fara întrerupere. Acelasi grafic de lucru îl au si supermarketurile mari. Perioada reducerilor (Rebajas) în Spania sunt de doua ori pe an: iarna, începând cu 7 ianuarie pâna la sfârsitul luniii februarie, si vara, de la 1 iulie pâna la sfârsitul lunii august.
 
Restaurantele
Multe restaurante lucreaza pâna la ora 24.00, altele pâna orele la 3-4 dimineata. La intrare în restaurant se afiseaza meniul, de regula, cu fotografiile mâncarurilor oferite. Bucataria spaniola este vestita pentru mâncarurile exceptionale de peste si carne.
 
Bacsis
Babcsisul se ofera chelnerilor de la baruri si restaurante, cameristelor, soferilor de taxi si ghizilor, si constituie 5-10% din costul comenzii. Bacsisul nu este obligatoriu, dar daca clientul a ramas satisfacut de serviciile oferite, acesta va fi un gest de apreciere.
 
Ajutor medical
Serviciul medical este cu plata. Nu uitati sa luati nota de plata de la medic, ca sa o puteti prezenta companiei de asigurari.
 
Masuri de siguranta
Ca sa preveniti furtul, toate lucrurile pretioase si documentele le veti lasa în seiful din camera hotelului. Daca ati devenit victima unui incident de acest gen, va adresati swctiei de politie apropiate.
 
Telefoane utile
Informatiile telefonice pentru Spania -003, politia 091, politia municipala -092, ambulanta medicala -061, pompierii -080, serviciul orei fixe -093, informatii despre strazi, circulatia autocarelor, orarul farmaciilor de serviciu s.a. -098
 
Reprezentantele diplomatice
Ambasada României în Madrid - Adresa: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016,
Tel. 00 34 913.501.881, Fax: 00 34 913.452.917,
Site Web: http://madrid.mae.ro/
E-mail: secretariat@embajadaderumania.es
Program de lucru: luni-vineri 9:00-14:00 si 15:00-18:00


ANAT
O 9 atitudine
Yahoo Messenger Skype

 

Agentia    |    Contract Turistic    |    Cariere    |    Contact
Copyright©2008 by DAM Travel - All rights reserved - Created by Gxdesign Artweb